Sådan tjener vi penge >

Mikrolån

Opdateret 27. marts, 2023

Anbefalet i marts

100.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 9,90 – 19,56 % ÅOP: 13,63 – 23,94 % Månedlig ydelse: 2268 – 2743 kr. Samlede kredit omk.: 36.015 – 64.531 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 130.015 – 164.531 kr.
3,1
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • Du kan sende en ansøgning helt uforpligtende
 • Mulighed for at låne mellem 10.000 - 150.000 kr.
 • Mulighed for at vælge en løbetid på mellem 2 - 10 år
 • Mulighed for at indfri dit lån før tid;Gratis oprettelsesgebyr
Ulemper
 • Du skal være min. 21 år gammel
 • Høje renter

Lendmore er en låneudbyder der tilbyder forbrugslån, som tilbydes i samarbejde med Facit Bank. Som låneudbyder får du hos Lendmore en nem og hurtig ansøgningsprocess. Lendmore har i dag udbetalt en lang række lån til forbrugerne, som har kvitteret med 3,8/5 stjerner på Trustpilot. 

Vestergade 48 H, 2 sal, 8000 Aarhus

20.000 kr.Løbetid: 82 måneder kr. Variabel debitorrente: 12,55 - 19,56 % ÅOP: 20,18 - 22,94 % Månedlig ydelse: 351 – 561 kr. Samlede kredit omk.: 18.442 - 21.220 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 42.442 - 45.220 kr. Beregning er inkl. oprettelsesgebyr: 1.600 kr. og baseret på betaling via HomeBanking. Ansøger skal være min. 21 år, opfylde kriterier for samlet kreditvurdering og må ikke være registreret i RKI
3,3
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • 100 % uforpligtende ansøgning
 • Pengene er på din konto indenfor 2 hverdage
 • Du kan fastsætte løbetiden efter behov på helt op til 10 år
 • Du kan indfri dit lån før tid
Ulemper
 • Du skal være 20 år for at låne hos Føniks Privatlån
 • Høj ÅOP

Føniks Privatlån er i dag ejet af 3C Retail, der også ejer andre låneudbydere såsom Leasy Minilån, DER Privat Finans og andre spillere på det danske lånemarked. Føniks Privatlån har gjort det muligt for dig som låntager, at låne mellem 10.000 - 175.000 kr. til hvad end du ønsker at bruge pengene på.

Østre Stationsvej 1-5, 5000 Odense C.

Derfor kan du trygt bruge Tjek-lån.dk

På Tjeklån arbejder vi for at give dig et overblik over dine lånemuligheder. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser og vores kommission. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge.

Indholdsfortegnelse
Se mere

Mikrolån

Gennem de senere år er små og hurtige lån blevet yderst populære her i Danmark. Af samme grund findes der også et utal af slagsen, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvad det er for et lån, der passer bedst til dig og de behov, som du står med. Heldigvis er der hjælp at hente.

Mikrolån er en af de mange typer lån, der både tillader dig at låne et mindre beløb og modtage pengene inden for kort tid, som f.eks. kviklån. Derfor er et mikrolån muligvis noget for dig. Ønsker du at vide mere om lånetypen, kan du læse med her i det følgende. Her finder du nemlig en gennemgang af mikrolånet og dens egenskaber.

Hvad er et mikrolån?

Inden du kaster dig ud i at foretage et mikrolån, er det en god ide, at du helt konkret ved, hvad der er tale om, når der siges mikrolån. Et mikrolån er et lån af et mindre beløb, og ofte går det også under andre navne end lige mikrolån - dette er dog ikke noget, der kommer til at påvirke dig, så længe lånets egenskaber passer til dig og dine behov - kært barn har jo mange navne.

Mikrolån er et af de såkaldte online lån, hvilket betyder, at du skal ansøge om lånet online og ikke hos en bank eller anden type låneudbyder. Dette giver dig en stor fordel, da du kan gøre det hele fra sofaen, samtidig med at du ikke skal igennem en lang og kompliceret låneproces, som det ellers ofte er tilfældet hos bankerne.

Bankerne kræver ofte også, at du skal kunne stille sikkerhed, når du låner hos dem. Det skal du ikke kunne, når du foretager et mikrolån online.

Fordelene ved et mikrolån

Foruden at vide hvad et mikrolån er, bør du også stifte bekendtskab med fordelene ved et mikrolån. For det første er det som sagt et online lån, hvilket betyder, at du kan ansøge over nettet og derfor slipper for at skulle ned og runde banken. For noget andet er der tale om en hurtig proces, hvor det ikke tager mere end få minutter at gennemføre ansøgningen.

Svaret på ansøgningen kommer også utrolig hurtigt, og det samme gælder pengene. En tredje fordel er, at du ikke skal stille sikkerhed, når du låner. Det betyder for dig, at du kan bruge de lånte penge, lige som det passer dig, så længe du betaler tilbage til den tid, der bliver aftalt.

En fordel ved et mikrolån er også, at det er et lille beløb, du låner, hvilket betyder, at det er et lån, der er forholdsvis nemt at betale tilbage. Dette er blot et par af fordele ved mikrolån, men som du allerede kan fornemme, er der mange af dem.

Hvor meget kan du låne?

Et mikrolån er et lån, som du skal foretage, hvis du står og mange et mindre beløb. Det er nemlig ikke muligt at låne et højt beløb med et mikrolån. Når du vælger at tage et mikrolån, kan du som regel låne mellem 5.000 kr. og 10.000 kr.

Det betyder dog også, at du nemt kan foretage et mikrolån, der er lavere end dette. Du kan for eksempel godt vælge at optage et mikrolån på 4.000 kr. eller mindre. Modsat betyder det ikke, at du kan foretage et lån på 20.000 kr. eller 40.000 kr. Skal du op og have fat i så mange penge, er det en god ide at kigge dig om efter et andet lån. Et mikrolån er kun et lån af mindre beløb, og derfor nytter det ikke noget at tro, at du kan få et nyt køkken eller lignende med sådan et lån.

Selvom et mikrolån kun tilbyder mindre beløb, betyder det ikke, at du skal låne det højeste beløb, som du får muligheden for. Når du låner, er det nemlig vigtigt at huske på, at de penge som du låner også skal betales tilbage på et tidspunkt.

Derfor er det en god ide, at du gør op med dig selv, hvor mange penge det egentlig er, at du står og har brug for, og efterfølgende kun vælger at låne det beløb. Jo flere penge du låner, jo dyre bliver det også for dig i sidste ende. Så gør dig selv en tjeneste og lad være med at låne flere penge, end du står og mangler.

Spørgsmål til mikrolån

Spørgsmål til mikrolån

Hvem kan låne?

Det er ikke alle mennesker, der har muligheden for at foretage et lån. Grunden til dette er, at låneudbyderne skal sikre sig, at de kun laver aftaler med de lånere, hvor der er den bedste chance for, at de tilbagebetaler de penge, som de har lånt.

For at sikre sig at det kun er disse lånere, som de laver aftaler med, har de opstillet en række krav. Hvilke specifikke krav der er tale om, kan du kun finde ud af ved at undersøge den pågældende låneudbydere. Det er nemlig ikke alle låneudbydere, der stiller de samme krav til deres lånere.

Alligevel er der en række krav, der som regel går igen. Et af disse krav er et minimumskrav om en alder på 18 år. Nogle udbydere vælger dog at sige, at du skal være fyldt 20, 21 eller lignende, før at du må optage et lån hos dem. Grunden til at de sætter dette alderskrav, er fordi, at de ved, at der er en større chance for, at en på 18 eller 20 år har en bedre økonomi og forståelse for sammen, end en på 16 år har.

Det er dog ikke kun aldersgrænsen, at de har tilfælles. Ofte stiller de også krav som, at du skal være dansk statsborger, have en folkeregisteradresse i Danmark, en dansk bankkonto og have et aktivt NemID, samt telefonnummer. Der kan derfor være mange krav, som du skal opfylde, men som almen dansker opfylder du ofte disse krav helt uden, at du har gjort noget for det.

Må du låne som registreret i RKI?

Foruden de førnævnte krav stiller de fleste låneudbydere af mikrolån også et krav om, at du ikke må være registreret i RKI. Derfor er det korte svar: Nej, du må ikke foretage et mikrolån, hvis du er registreret i RKI.

I meget sjældne tilfælde kan der dog være en chance for, at du finder en låneudbyder, der gerne vil lade dig låne på trods af din registrering hos RKI, men det er ikke noget, som du skal regne med at finde.

RKI er et register, der holder styr på, hvem der er de dårlige lånere - kort sagt. Du bliver registreret her, hvis du ikke har betalt et tidligere lån tilbage til den aftalte tid og hermed har opbygget en gæld til din låneudbyder.

Det er af den grund, at andre låneudbydere ikke vil lade dig foretage et lån hos dem, hvis du er registreret heri. Der er nemlig ikke en særlig stor chance for, at du kan betale dem tilbage efter aftale, når du allerede står med en anden gæld på hånden.

Er du allerede registreret i RKI, skal du dog ikke være bange for, at du aldrig kommer til at kunne låne igen. Det eneste du skal gøre, er at betale din gæld ud, og efterfølgende vil du komme af listen og får muligheden for at låne igen. Det bedste er alligevel, hvis du kan undgå at komme på listen i første omgang, og det gør du helt konkret ved at overholde de aftaler, som du laver med din låneudbyder.

Hvornår skal lånet betales tilbage?

Et mikrolån er et af de lån, der tillader dig at have et lån over en kortere periode. Det betyder, at du som regel skal betale tilbage i løbet af meget kort tid. Hvad den helt præcise løbetid er, afhænger dog af låneudbydere, og der er derfor ikke et definitivt svar på, hvor lang tid du har til at betale tilbage.

Som oftest kræver et mikrolån dog, at du har muligheden for at betale pengene tilbage allerede inden for 30 dage. Nogle steder kan du også finde muligheden for at vælge en længere løbetid, men det er kun i få tilfælde, at der er tale om en 12 måneders løbetid eller mere.

Hvis du vælger en løbetid, der er længere end de 30 dage, skal du betale en månedlig ydelse. Jo længere en løbetid du vælger, jo lavere vil den månedlige ydelse være. Det betyder omvendt også, at den månedlige ydelse vil være højere, hvis du vælger den korte løbetid.

Fordelen ved den korte løbetid er, at den er billigere i længden. Det samlede tilbagebetalingsbeløb vil nemlig være lavere, end hvis du vælger den lange løbetid. Derfor er det at anbefale, at du vælger den korteste løbetid, som din økonomi tillader. Det vigtigste er, at du kan formå at betale pengene tilbage til tiden.

Hvordan ansøger du om et lån og hvornår får du pengene på din konto?

En af de helt store fordele ved et mikrolån er, at der er tale om en hurtig og nem ansøgningsproces. Det eneste du skal gøre, er at finde dig en computer, tablet eller anden online enhed, vælge hvor mange penge du ønsker at låne, udfylde de oplysninger om dig selv, som lånet kræver, og efterfølgende trykke send.

Herefter vil du ikke skulle vente særlig længe, før der kommer en besked om, hvorvidt du er blevet godkendt til lånet eller ej. Herfra skal du blot acceptere den låneaftale, der er blevet sendt til dig, og så er pengene på vej til dig.

En af de andre fordele ved et mikrolån er, at du med dette lån kan få pengene til rådighed i løbet af meget kort tid. Faktisk går der som regel ikke mere end én dag, før at pengene står klar på din konto. Derfor er et mikrolån det helt perfekte lån til dig, der akut står og mangler penge.

Mikrolån

Mikrolån

Hvad må du bruge pengene på?

Ved et mikrolån skal du ikke stille sikkerhed. Af samme grund er låneudbyderne ikke intereseret i at vide, hvad du bruger pengene på. Det de bekymrer sig om, er hvorvidt du kan betale pengene tilbage til dem eller ej, inden for den tid som I har aftalt. Derfor kan du uden dårlig samvittighed bruge løs af pengene, hvis bare du ved, at du kan betale dem tilbage efter aftale.

Hvordan pengene skal bruges, er altså helt op til dig. Du kan bruge dem på regninger, en ferie, nye møbler eller noget helt fjerde. Det er dit valg, hvor du fordeler pengene, og hvor hurtigt du vælger at bruge dem.

Hvordan vælger du det rigtige mikrolån for dig?

Men hvor er det så helt præcis, at du vælger det rigtige mikrolån, nu at det ikke er dem alle sammen, der tilbyder det samme eller stiller de samme krav? Det bedste du kan gøre, når du skal finde det mikrolån, der passer dig, er at sammenligne de lån, som du står og overvejer. På den måde ser du hurtigt fordele og ulemper ved de forskellige lån og finder frem til det, der passer dig og dine behov bedst.

Gør som 38.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Nyeste lån på Tjeklån
De billigste lån
Mest populære lån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik

ansøg Ansøg nu