TjekLån viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Tjeklån

Bilfinansiering

Hvis du går og drømmer om en ny eller brugt bil, så er et billån ofte en nødvendighed. Uanset om du er på udkig efter en ny bil eller en brugt bil, så kan det være en god idé at finansiere købet med et billån.

- Læs mere -

Bilfinansiering

På et tidspunkt kan en bil blive en nødvendighed for at få tingene til at hænge sammen. Det kræver dog også bare, at bil finansieringen hænger sammen. En bil kan give dig større frihed, og det kan gøre det nemmere, når børnene skal hentes og bringes, når der skal handles ind og når du skal på arbejde. Der kan altså være mange grunde til at anskaffe sig en bil. Det er dog ikke en billig fornøjelse at skulle købe en bil, men der er heldigvis hjælp at hente. Det kræver måske et lån at købe bil, så du kan nyde bilen i sidste ende. Her er bilfinansieringen kæmpe hjælp, der kan være med til at give dig friheden ved at eje din egen bil. Banken kan her være en mulighed, men der er også andre finansieringsmuligheder. Det er derfor med at granske terrænet, når man skal købe bil, så bilens pris ikke bliver en klods om benet på dig. Der findes nemlig både fordele ved at kigge på brugte biler, men det samme gør sig gældende for nye biler. Når du har undersøgt mulighederne, er det næste skridt at finde dit billån. Og det kræver en del overvejelse og forståelse, før du skal optage et lån. Men det kan også være en kæmpe gave, hvis du står og mangler en bil. Der er dog forskellige ting, du skal have styr på, og derfor er det smart at granske markedet og samtidig have sin sunde fornuft med sig, når du begiver dig ud i den store jungle af biler og bilkøb.

Billån uden udbetaling

Når du har taget beslutningen om at optage et billån, er det næste så at overveje, om du vil finansiere lånet med eller uden udbetaling. Begge dele kan nemlig lade sig gøre. I et billån med udbetaling kræver låneudbyderen, at du betaler lidt af bilens pris for at kunne optage lånet. Grunden til, at det er sådan, er, at det giver låneudbyderen en sikkerhed i, at du har penge på kontoen. Et billån uden udbetaling finansierer bilen 100 %, hvilket også er en mulighed. Her skal du være opmærksom på etableringsomkostningerne og gebyrer, hvilket du dog skal ved begge finansieringsmuligheder, men ved bilfinansiering uden udbetaling skal du være lidt mere bevidst i forhold til, om der er nogen skjulte omkostninger. Du skal også tænke over lånets løbetid, inden du tager et billån. Hvor lang tid, man regner med at have bilen, har her en betydning, da løbetiden afhænger af, hvor lang tid man regner med at have køretøjet. Et god råd i den forbindelse er, at løbetiden bør være kortere, hvis du kører mange kilometer om året. Det mest centrale er dog, at du afvikler på gælden, inden bilens værdiforringelse forventes. Det kan derfor være smart at beregne den månedlig ydelse, så du er sikker på, at det kan lade sig gøre.

Variabel eller fast rente?

Med et billån kan du få opfyldt et stort behov, som det er at købe en bil. Det er dog vigtigt først at finde ud af, hvilket slags lån du skal have. Det er nemlig en god idé at holde øjne og øre åbne, så du i sidste ende står med det billigste billån. Hertil vokser der sig endnu et spørgsmål: Fast eller variabel rente? Det er helt op til dig, hvilken rente du vælger, men det er vigtigt at kende forskellen på de to. Ved en variabel rente får du en lavere lånerente, en lavere låneydelse lige nu og her, men samtidig kan renten ændre sig, i den periode du har lånet, og dermed ændres låneydelsen også. Der er altså både mulighed for en stigning og et fald. En fast rente har en højere rente, har en højere låneydelse lige nu og her, men derimod er renten fast i hele den periode, du har lånet, og det vil sige, at låneydelsen også er fast. Når du vælger at låne penge, er der også noget, der hedder pant i bilen. Det er, når låneudbyderen bruger bilen som sikkerhed, hvis nu du har lånt penge, men ikke overholder lånevilkårene. På den måde har låneudbyderen sikret sine penge i selve bilen, så det dækker dét billån, der er blevet taget.

Ny eller brugt bil?

I forhold til bilfinansiering uden udbetaling kan det oftest bedst lade sig gøre med fabriksnye biler, mens ældre biler ofte kræver en udbetaling. Der er dog andre fordele og ulemper ved nye biler og ældre biler. Fordelen ved en ny biler, at du også får en nyvognsgaranti. Derfor skal du i en årrække kun betale serviceomkostninger. Derudover er delene på bilen helt nye, hvilket vil sige, at der går lang tid, før der er noget, der skal skiftes eller repareres. Ulempen er dog, at markedet ændrer sig hurtigt, og derfor når du skal sælge den igen eller bytte den ud, kan du tabe en del på den. Fordelen ved en brugt bil er, at man kan få en større bil med bedre komfort til en god pris, derudover taber man ikke meget, hvis man sælger inden for nogle år. Ulempen er, at bilen allerede har kørt en del kilometer, og den kan risikere at gå mere i stykker. Bilens alder har derfor betydning. Billån kan være med til at gøre det muligt at købe både en brugt eller en ny bil. Et godt råd, du altid skal have med hele vejen igennem, er; læs mere. Det er nemlig altid en god idé at læse mere om de muligheder og konsekvenser, der følger med ens valg og fravalg. Du skal derfor sætte dig ind i, hvad det hele betyder, og hvad det lån, du tager, betyder for dig lige nu og i fremtiden. Men det er vigtigt at huske, at der er flere muligheder, hvis du har brug for en bil, eller hvis du bare gerne vil have en bil. Derfor er det værd at undersøge de billån, der findes og på den måde få finansieringen i orden, så det hele bliver nemmere at overskue i sidste ende.notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)