TjekLån viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Tjeklån

Privatlån - Få svar på 1 minut

Her på siden finder du de bedste og billigste privatlån

LÆS MERE OM AT TAGE ET LÅN HER PÅ SIDEN

Står du i en situation, hvor du gerne vil optage et privatlån, eller overvejer du, om du skal optage et privatlån? Så kan du blive meget klogere her, hvorfor det kan være en god idé, hvis du læser med. Når man snakker om lånemarkedet, er der i høj grad tale om et marked, som har oplevet en utrolig massiv udvikling over de seneste årtier især. Som du formentligt er bekendt med, så har digitaliseringen i denne periode haft sit helt store indtog, hvilket i den grad også har sat sine aftryk, når blikket kastes på lånemarkedet. Dette har blandt andet betydet, at du hjemme fra din sofa kan optage en lang række forskellige lån på to sekunder med blot få klik på din computer. 

Det er altså med andre ord blevet gjort langt nemmere, når der skal lånes penge, hvilket da grundlæggende er en fordel, hvis du ønsker at låne penge. Dog er der i dag et hav af muligheder, hvorfor det kan være en smule svært at navigere i. Der findes nemlig en masse forskellige slags lån, som du kan optage. Dog er det ikke alle, som er lige fordelagtige, selvom de godt kan virke til at være det i første omgang. Dette er altså en fælde, som mange mennesker falder i, da de optager et, hvad der ser ud til at være, et attraktivt lån, men som i virkeligheden er det stikmodsatte. Derfor vil du også her blive gjort klogere på, hvad der i virkeligheden karakteriserer et billigt privatlån. 

Til sidst vil du blive gjort klogere på, hvordan det foregår, når du gennem TjekLån ønsker at ansøge om lånet, som du ønsker at optage, hvilket vi har sørget for er ganske nemt ved hjælp af vores oversigt. Læs mere i denne guide, hvor du kan få mere information i forhold til, hvad et privatlån kan.

Hvad er et privatlån?

Det kan selvfølgelig sagtens være, at du allerede er klar over det, hvorfor der formentligt ikke er nogen grund til at stille spørgsmålstegn ved, hvad et privatlån er. Men er du ny på området, kan det første spørgsmål meget vel være, hvad et privatlån er, samt hvad det indebærer.

Et meget banalt svar vil være, at et privatlån er et lån, som du kan benytte dig af privat. Graver vi lidt dybere ned, så er et privatlån et lån, hvor du helt selv kan bestemme, hvad du ønsker at bruge pengene på. Ved nogle andre lånetyper, kræver låneudbyderen, at du redegør for, hvad dine penge skal gå til, hvilket altså ikke her er tilfældet. Dette sker dog som oftest ikke, uden der bliver foretaget en nøje kreditvurdering. I mange tilfælde kan det også lade sig gøre, uden du skal stille sikkerhed for lånet.

Mulighederne er mange

Som det står skrevet, så er der altså et hav af forskellige lånetyper på lånemarkedet, som du kan optage. Eksempler herpå kan være forbrugslån, kviklån, kassekredit og meget mere. En ting er, at der er mange forskellige typer, men dykker man ned i den enkelte kategori, vil man hurtigt se, at der står en masse udbydere klar til at give et tilbud. Når snakken går på privatlån, er det altså ej heller nogen undtagelse. 

Kigger du eksempelvis på ovenstående oversigt her på siden, vil du derfor også hurtigt være vidende til, at lånemulighederne er mange, hvis du ønsker et privatlån. Grundet det faktum, at mulighederne er så enorme, har vi altså med denne oversigt forsøgt at give dig et simpelt og enkelt billede på, hvad du kan forvente af de enkelte lån, så det bliver meget mere overskueligt for dig, når du skal optage et privatlån. 

Hvilket skal jeg vælge?

Når snakken går på, hvor mange muligheder der er, når der skal optages et privatlån eller et lån generelt, da er det naturlige spørgsmål, hvilket lån du skal vælge. Når der skal svares herpå, er det i første omgang ganske essentielt, at der understreges, at der her er tale om et spørgsmål, som i utrolig høj grad afhænger af den individuelle situation. Det vil altså med andre ord sige, at man ikke kan sætte to streger under et facit og sige, at dette uden tvivl er det rette lån at optage. Som du formentligt er bekendt med, så er der en masse vigtigt variable forbundet med et lån, såsom løbetid, renter og meget mere, hvilket altså gør, at det ikke er alle lån, som passer lige godt til alle mennesker. Derfor bør du nøje vurderer, hvad du har brug for, når du skal optage et lån, hvorefter du bør forsøge at matche de tilbud, du får, med dine egne præferencer. Gør du dette, vil du formentligt opleve, at du ender ud med det bedste resultat.

Find nemt et privatlån med vores oversigt

Ved at benytte dig af vores oversigt, kan du altså nemt danne dig et overblik over, hvilke lån som lyder til at falde i din smag. Det er altså tilfældet, da du nemt kan sammenligne forskellige nøglevariable, som er interessante at kigge på, når der skal lånes penge. Som du kan se i oversigten ovenfor, vil der både være oplyst lånebeløb, løbetid, rente og svartid, hvilket altså er 4 variable, som er ganske brugbare, når der skal lånet penge.

Hvad karakteriserer et billigt privatlån?

Når du skal optage et lån, er det formentligt i din interesse, at du optager et lån, som er så billigt som overhovedet muligt. Men hvad karakteriserer så et billigt lån? Mange mennesker kigger kun på renterne, når der skal vurderes, om et lån er fordelagtigt eller ej. Dog er det yderst vigtigt, at der påpeges, at renten ikke er den eneste determinator i forhold til, om lånet er billigt eller ej. Her skal du kigge på den månedlige ydelse, som kommer af dit låns løbetid, renten og afdraget. Den månedlige ydelse er altså derfor en indikator for, hvor meget der skal betales tilbage til låneudbyderen hver måed.

Renter og gebyrer

Hvis vi kigger nærmere på renter og gebyrer, hvad er det så, du skal være opmærksom på? Først og fremmest, hvad er så en rente? Renten kan betegnes, som prisen for at holde penge, hvorfor renten også angiver prisen på dit lån. Dertil kan der være en række gebyrer forbundet med lånet, hvilket kan være en lang række forskellige gebyrer. Som det ovenfor står skrevet, så er det altså disse to kombineret som gør, om et lån er dyrt eller billigt. Holder man gebyret konstant, kan du dog godt regne med, at en lavere rente svarer til et billigere lån. Vær dog for guds skyld opmærksom på, at du ikke optager et lån, som har lave renter med et tårnhøjt gebyr, da dette i sidste ende ikke vil være at foretrække. 

Hvordan ansøger du om et privatlån gennem TjekLån?

Hvis du har besluttet dig for, at du ønsker at optage et af ovenstående lån, er det næste åbenlyse spørgsmål, hvordan det da vil foregå i praksis. Det kan måske for nogle mennesker virke en anelse avanceret, men bare rolig, dette er ej tilfældet, tværtimod. Hvis du vælger at søge et lån gennem TjekLån, vil du meget vel opleve, at låneudbydere kan give dig et svar hurtigere, end din bank kan. Det foregår blot således, at du vælger “ansøg” ved et af ovenstående tilbud, hvorefter du bliver guidet hen til deres hjemmeside. Herfra skal du indtaste relevante oplysninger, hvorefter der foretages en kreditvurdering af dig, inden du senest efter 14 dage har fået et tilbud. Dog sker dette oftest langt hurtigere. Lån penge gennem TjekLån og det vil være nemmere og hurtigere end at gå i banken.

Hvilke krav stilles der?

Du ved måske allerede, der oftest stilles visse krav, når der skal lånes penge. Dette er selvfølgelig også tilfældet, når der skal lånes penge til et privatlån. Dog svinger disse krav en anelse fra udbyder til udbyder, hvorfor det anbefales, at du læser nærmere i forhold til kravene under de udbydere, som du finder interessant. Når det så er sagt, så findes der en række krav, som er så basale, at de stort set gør sig gældende ved alle lån. 

Først og fremmest er det ganske væsentligt, at du ikke er optaget i RKI. Hvis du ikke ved, hvad RKI er, så er det altså et debitorregister, som man kommer i, hvis man bliver stemplet som værende en “dårlig betaler”. Derfor bliver du af gode grunde ikke godkendt som låntager, hvis du er registreret heri. Dernæst skal du langt de fleste steder være fyldt enten 18 eller 21 år, før du kan optage et lån. Denne aldersgrænse afhænger fra sted til sted, men det er altså som oftest ved en af de to aldre, hvor grænsen går. Til sidst skal man i de fleste tilfælde have en fast indkomst. Det faktum, at du har en fast indkomst er nemlig med til at signalere overfor udbyderen, at du altså på nogenlunde smertefri vis har mulighed for at betale lånet tilbage henad vejen. Dette vil altså formentligt ikke altid være tilfældet, hvis ikke du har en fast månedlig indkomst. 

Spørgsmål og svar 

✅ Hvad er et privatlån?

Et privatlån et lån, hvor du helt selv kan bestemme, hvad du ønsker at bruge pengene på.

✅ Hvor meget kan jeg låne?

Du kan låne fra 500 kr. til 500.000 kr.

✅ Hvem kan låne et privatlån?

Følgende krav gælder, hvis du skal optage et privatlån

  • Minimumsalder 18 år
  • Fast bopæl i Danmark
  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal have en fast indtægt 


notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)