Lån penge billigt online på Tjeklån
Sådan tjener vi penge

Billån til elbil

.

  1. Hjem
  2. Billån
  3. Billån til elbil
Opdateret 26. maj 2022

Lavere rente

Brugernes favorit

Lånebeløb 5.000 - 400.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Pålydende rente 4.99-18.99%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 23 år
ÅOP 5,11 - 20,73 %
Lån helt op til 400.000 kr. Løbetid op til 15 år Hurtig udbetaling
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 5,11 - 20,73 % ÅOP: 5,11 - 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.038 kr. Samlede kredit omk.: 5.274 - 22.199 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.274 - 62.199 kr. Løbetid 1-15 år
Lånebeløb 3.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Rente/år 2.95-24.99%
Oprettelsesgebyr 3.000 kr.
Alder 18 år
ÅOP 7,19 %
Mere end 500.000 tilfredse kunder Øjeblikkeligt svar fra op til 7 banker
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 150.000 kr.Løbetid: 12 måneder Etabl.omk.3000 kr. debitorrente: 6,7 % ÅOP: 7,19 % Månedlig ydelse: 1.558 kr. Samlede kredit omk.: 71.691 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 221.691 kr.
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 mdr.
Rente/år 1.5-24.99%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 20 år
ÅOP 2.02 %
Gratis og uforpligtende Sammenlign lån fra flere banker 4.8 på Trustpilot
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 144 måneder kr. Variabel debitorrente: 7 % ÅOP: 2.02 % Max ÅOP: 24.99 % Månedlig ydelse: 1029 kr. Samlede kredit omk.: 48926 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 148926 kr.
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 1.25-20.95%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 18 år
ÅOP 3,80 %
Én ansøgning - tilbud fra 17 banker Nemt og gratis
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 60 måneder Etabl.omk.1000 kr. Variabel debitorrente: 3,48 % ÅOP: 3,80 % Max ÅOP: 24,99 % Månedlig ydelse: 2.053 kr. Samlede kredit omk.: 11.690 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 111.690 kr.
Derfor kan du trygt bruge Tjeklån.dk

På Tjeklån brænder vi for at give dig det perfekte overblik over dine lånemuligheder. Mange af vores produkter kompensere os når vi leverer kunder til dem. Dette kan være med til at påvirke valg af produkter og rangeringer, men ikke vores vurdering af dem. Vores mening er vores egen og vi sætter en ære i at være ærlige. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge.

Følgende medier har skrevet om TjekLån

jyllandsposten nordjyske finans soendagsavisen jubiiAnmeldelser


Indholdsfortegnelse
Se mere

Låneberegner vil blive placeret her

Hvis du går og vil købe en el- eller hybridbil, så kan du låne penge til en fordelagtig pris. Den grønne agenda er nemlig også rykket ind i låne verdenen, hvor du kan optage billån elbil til en billigere pris end almindelige billån. 

Udvalget af billån elbil er stort, og derfor er det til din fordel at undersøge markedet, inden du optager dit billån. Dermed sikrer du de bedste lånevilkår og den bedste pris på dit billån

Hvad er et billån til elbil?

Billån elbil er et lån, som er øremærket til en hybrid- eller elbil. Typisk er denne form for billån kategoriseret som et grønt lån, som i langt de fleste tilfælde er billigere sammenlignet med et billån til for eksempel benzin- eller dieselbil. 

Oftest er et billån elbil ikke kun begrænset til selve bilen. I langt de fleste tilfælde kan du også låne penge til plug-ins, så du kan få installeret din egen ladestander i hjemmet. 

Hvad koster et billån til elbil?

Prisen på et billån elbil kan variere meget fra låneudbyder til låneudbyder. Men generelt set er lån til elbiler meget attraktivt, og det er blevet lavet fordelagtigt at vælge denne form for lån frem for traditionelle billån til benzin- og dieselbiler. 

Fordi interessen for elbiler er steget markant, så er lånevilkår og priser på billån elbiler blevet konkurrencedygtige. Du kan derfor finde billån til elbiler med en rente på helt ned til 1%.  

Er lån til elbil billigere end andre billån?

Det er blevet billigere at låne penge til en elbil end andre former for billån. Dette er hovedsageligt på grund af den stigende interesse for grønne løsninger hos forbrugerne, som har fået låneudbydere til at gøre et billån elbil mere fordelagtigt. 

Når et billån elbil er billigere end andre billån, så er det fordi renten er lavere på denne type billån. Der kan være begrænsninger for de billige billån til elbiler, som for eksempel at du skal være kunde hos banken, som du låner penge hos, eller at du skal være medlem af bestemte a-kasser eller foreninger. 

Billigste billån elbil

Selvom der er et stort udvalg af billige billån elbil, så er der nogle muligheder som er bedre og billigere end andre. Forbrugerrådet Tænk Penge har foretaget en undersøgelse af de billigste og bedste billån elbil, og der er gode muligheder at komme efter.

Danske Banks billån til elbiler er kåret som ‘Bedst i test’. Dette lån har en rente på 0%, hvilket vil sige, at du kun betaler for etableringsomkostningerne for lånet. Der er intet krav om at være kunde hos Danske Bank, så du kan med andre komme ‘ind fra gaden’ og optage lånet. 

Nykredit Bank bliver også fremhævet i testen. Her er der ingen etableringsomkostninger for et billån til elbiler, så længe lånebeløbet er under 300.000 kroner. Renten på dette lån er på kun 1%. Det er dog et krav, at du er kunde hos Nykredit, for at kunne få dette billige lån

Lån til elbil

Det er muligt at søge om et billån elbil, uanset om du leder efter en ny eller brugt elbil, om du vil have en hybrid- eller elbil eller om du kan lægge en del af udbetalingen eller ej. Du har derfor mange muligheder med dit billån.

Billån til Tesla

Du kan finde Tesla-lån, som er et billån til elbiler specifikt tiltænkt til finansieringen af en Tesla. Disse lån kan blive optaget på samme vis som andre billån, men hvor dit lån vil gå direkte til udbetalingen til enten en ny eller brugt Tesla. 

For at finde det billigste og bedste lånetilbud til køb af en Tesla, kan du indhente tilbud fra forskellige låneudbydere. Herefter kan du nemt sammenligne ÅOP, så du får optaget det billigste lån til finansieringen af en Tesla. 

Billån til Polestar

Hvis du ønsker et billån elbil til Polestar, så kan du enten gøre dette via låneudbydere eller hos Polestar. Uanset hvilken låneudbyder du ønsker, vil du låne hele eller dele af beløbet til udbetalingen af elbilen, og få en fordelagtig rente på dit lån. 

Låner du via Polestar, så får du en serviceaftale med i købsaftalen. Denne er gældende i 3 år og dækker vedligeholdelse og service af din Polestar elbil. 

Billån til hybridbil

Hos størstedelen af låneudbydere bliver billån elbil og billån til hybridbil anset for samme kategori, nemlig et grønt lån til at fremme grønne løsninger. Du vil derfor opdage, at langt de fleste grønne billån vil se ens ud, uanset om det drejer sig om en elbil eller en hybridbil. 

Du skal dog sørge for at oplyse til din låneudbydere, at det er en hybridbil, som du ønsker et billån til. Der kan nemlig stadig være praktiske ting angående lånevilkår eller vedrørende kontrakten, som varierer fra elbil til hybridbil.  

Er et lån til elbil et grønt lån?

Begrebet ‘grønt lån’ er blevet mere og mere udbredt hos låneudbydere. Helt lavpraktisk dækker begrebet over lån til bæredygtige og miljøvenlige formål. Dette kan være til genstande, som bidrager til reduktion af CO2-udledning, den grønne omstilling i samfundet, eller en ny udvikling af en miljøvenlig teknologi. 

Et billån elbil hører derfor inde under denne kategori, da det er et miljøvenligt transportmiddel. Det samme gælder for hybridbiler. Det er derfor et grønt billån, som du optager, når du optager et billån til en elbil.

Bedste billån til elbil

Hvad der udgør det bedste billån elbil er subjektivt. Det afhænger nemlig blandt andet af din private økonomi, bilens pris, værdien af egenbetaling, rentesatsen, den månedlige ydelse og lånets løbetid. 

Det kan derfor være til din fordel at undersøge forskellige muligheder, alt efter hvad prisen på din elbil er. For det bedste billån skal være et billån, hvor den månedlige ydelse passer til din økonomiske situation, så du ikke låner penge til en for dyr bil. 

Hvordan finder man det billigste finansiering af elbil?

Den hurtigste og mest effektive måde at undersøge dine muligheder for lån til en elbil, er ved at anvende en online låneberegner. Dette er et redskab, som indhenter priser fra en lang række forskellige låneudbydere, så du får et nemt overblik over dine muligheder. 

Med en låneberegner kan du udregne den månedlige ydelse, baseret på renten, lånebeløbet og løbetiden på lånet. Ved at sammenligne de potentielle låneudbydere, kan du finde frem tl det billigste billån elbil, ud fra din egen økonomiske situation. 

Vigtigt at vide om et billån til elbil

Når du optager et billån elbil, så er der nogle ting du bør vide angående lånet. Du bør være opmærksom på, om du får en finansieringsaftale med en fast eller variabel rente. Den faste rente er lidt højere om måneden, med er sikker og stabil gennem hele låneperioden.

Får du et lån med en variabel rente, kan du få fordele på din pris, når renteniveauet er lavt. Dog er der ingen sikkerhed for, hvilke rentestigninger du kan få, og derfor er en variabel rente oftest ikke den mest stabile mulighed. 

Afgifter elbil

Når du køber en elbil, så hører der afgifter med til ejerskabet. Du skal nemlig betale registreringsafgifter, på samme måde som alle andre bilejere skal. Dog er prisen mere gunstig, da der indgår flere rabatter og fradrag i beregningen af registreringsafgiften på elbiler.

Afgiften på din elbil vil blive beregnet baseret på bilens pris inklusiv moms. Hertil kommer et batteri fradrag, som i 2022 vil være 1300 kroner per kilowatt-time for batterikapacitet op til 45 kilowatt-timer. Når dette er beregnet, bliver bundfradraget fratrukket, som i 2022 er på 167.500 kroner. 

Hvad er det billigste billån til elbil?

Som nævnt tidligere, så har Forbrugerrådet Tænk Penge foretaget en undersøgelse af de billigste billån elbil, og her bliver Danske Bank og Nykredit Bank fremhævet. 

 Danske Banks billån til elbiler er kåret som ‘Bedst i test’. Med en rente på 0%, betaler du kun for etableringsomkostningerne for lånet. Der er intet krav om at være kunde hos Danske Bank for at optage lånet. 

Nykredit Bank tilbyder et grønt billån uden etableringsomkostninger, så længe lånebeløbet er under 300.000 kroner. Renten på dette lån er på kun 1%. Det er dog et krav, at du er kunde hos Nykredit, for at kunne få dette lån. 

Men du har selv mulighed for at undersøge de billigste billån til elbil, ved at anvende en online låneberegner. Her kan du sammenligne tilbud fra forskellige låneudbydere, baseret på lånebeløbet, løbetiden og renten. Dermed kan du nemt finde frem til de billigste billån elbil. 

Billån til elbil uden RKI

Hvis du står registreret i RKI, så har du mulighed for at optage et billån elbil, men det har sine begrænsninger. Derudover skal du også forvente, at billånet vil være højt, også selvom du optager et grønt billån.

Prisen på et grønt billån er dyrere, når du er registreret i RKI, fordi låneudbyderen tager ekstra penge for at løbe en risiko ved at låne dig pengene. Alle låneudbydere tjekker, om du står registreret i RKI, inden de låner dig penge, og derfor kan du ikke komme uden om de højere afgifter. 

De få låneudbydere, som tillader dig et billån elbil på trods af RKI, vil kræve en stor udbetaling og du vil skulle betale et markant højere beløb tilbage. 

Gode råd ved køb af elbil igennem finansiering

For det første er det en god idé at beregne, hvor meget du kan købe for, når du vil købe din elbil. Dette kan du gøre ved at bruge en online låneberegner, så du kan se, hvad din månedlige ydelse vil være, baseret på bilens pris, renten og løbetiden på lånet. 

For det andet bør du undersøge afgiften på din elbil, så du har penge til at finansiere din bil hver eneste måned. Afgiften på elbiler vil i 2022 stige til omkring 12.000 kroner om året. 

For det tredje skal du også medregne, hvordan du vil få opladet din elbil til hverdag. Du kan anvende offentlige ladestandere rundt omkring i landet. Ellers kan du finansiere installationen af en ladeboks i dit hjem, så du kan oplade din elbil derhjemme. 

Billån til elbil uden kautionist

Langt de fleste låneudbydere kræver, at du stiller en form for sikkerhed for dit billån. Dette bliver oftest gjort i form af tinglyst pant i bilen. I nogle tilfælde kan du vælge at stille din boligs værdi som sikkerhed for en bil. 

Det er oftest større billån hos banken, som kræver en form for sikkerhed. I stedet for at stille sikkerhed, kan du i nogle tilfælde stille kautionist til dit billån. 

Hvis du ikke ønsker at stille kautionist, så kan du med fordel lede efter online låneudbydere, som kan låne dig penge til dit billån. Derudover kan du tage kontakt til forskellige banker og høre mere om din mulighed for at stille sikkerhed, så du kan optage et billån elbil uden kautionist. 

Er et lån til elbil sikkert?

Hvis du optager et billån gennem en etableret og godkendt låneudbyder, så er et lån til elbil sikkert. Du vil blive vejledt gennem hele låneprocessen, samt modtage en finansieringsaftale, baseret på det billån, som du godkender. 

Hvis du ønsker stabilitet i dit lån, så kan du med fordel vælge et billån elbil med en fast rente. Dermed har du også økonomisk sikkerhed for til månedlige ydelse, som vil se ens ud hver eneste måned. 

Billån til elbil uden udbetaling

At optage et billån elbil med udbetaling betyder det, at du selv lægger en procentdel af udbetalingen. Hvis du ikke har penge til at gøre dette, så kan du med fordel finde et billån, hvor der ikke kræves udbetaling fra dig.

Vær dog opmærksom på, at renten på dit lån godt kan være højere, når du ønsker et billån uden udbetaling. Dette skyldes, at en udbetaling anses som en sikkerhed for dit lån, og derfor bliver din rente for lånet lavere, jo større en procent af den endelige pris, du kan udbetale. 

Langt de fleste låneudbydere tilbyder både billån med eller uden udbetaling. Du kan derfor sammenligne priser og finde det bedste billån elbil uden udbetaling. Husk dog kun at sammenligne priser for lån uden udbetaling, på grund af den prisforskel, der er mellem lån med og uden udbetaling. 

FAQ

Fordele ved at låne til elbil

Fordelen ved et billån elbil er den billige rente og de lave omkostninger, som hører til et såkaldt grønt billån. Du kan derfor spare penge ved lave eller ingen stiftelsesomkostninger, samt en månedlig lav ydelse på et billån til elbiler. 

Hvad er bilfinansiering?

Bilfinansiering betyder, at du ikke køber din bil kontant, men i stedet finansierer din bil via et lån. Dette lån kan du optage hos bilforhandleren, i banken eller hos andre låneudbydere. Bilfinansiering anvendes af alle, som ikke har lyst til eller kan betale hele bilen med det samme.

Hvad koster et billån?

Prisen for et billån kan variere meget. For det første kommer prisen an på, om du ønsker et grønt billån til en elbil, eller et billån til en benzin- eller dieselbil. Prisen for et billån afhænger også af lånebeløbet, løbetiden på lånet, renten, stiftelsesomkostninger og afgifter.

Hvorfor tage et billån til elbil?

Det er en fordel at tage et billån elbil, hvis du går og drømmer om en elbil, men ikke har pengene til at betale for hele bilen på stående fod. Du kan forvente billigere afgifter, færre omkostninger og en lavere månedlig ydelse ved et billån til en elbil, frem for til benzin- og dieselbiler.

Hvad betyder ÅOP i forhold til billån?

ÅOP står for årlig omkostning i procent, og er et procenttal, som summerer alle renter, gebyrer og omkostninger for dit lån. Dermed er det et tal, som vil fortælle dig hvad dit billån reelt set koster, så du nemmere kan sammenligne prisen på forskellige billån.author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)