TjekLån viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Tjeklån

Virksomhedslån

Et virksomhedslån er et lån, som alle virksomheder har mulighed for at optage, hvis de gerne vil forbedre virksomhedens likviditet.

- Læs mere -

Hvad er et virksomhedslån?

Mange danske virksomheder kan have brug for at optage et lån for at styrke virksomhedens likviditet. Et virksomhedslån er derfor blot et lån, som optages af en virksomhed. Der kan være mange årsager til, at man som virksomhed vælger eller er nødsaget til at søge om et virksomhedslån. Det kan være, at man er en produktionsvirksomhed, som er i gang med at udvide sin produktion og derfor har et stort behov for nye maskiner til produktionen, flere komponenter eller nye og større lokaler. I det tilfælde kan det være en investering for virksomheden at udvide sin produktion, men virksomhedens likviditet rækker måske ikke til hele den nødvendige udvidelse. Derfor er de nødt til at optage et lån for at finansiere de nye maskiner eller andre ting. Det kan også være en eller flere personer, som drømmer om at starte sin egen virksomhed, men som mangler noget kapital og derfor vælger at optage et lån til deres fælles nyopstartede virksomhed. Et virksomhedslån kan derfor tages til mange forskellige ting og med flere formål. Det kan blandt andet være en investering i fremtiden ved at optage et lån til nye maskiner i produktionen. Det kan også være, at virksomheden har vokset sig større og derfor har brug for nye og større lokaler og endda også flere ansatte til at varetage den mellemstore eller store virksomhed, det er ved at blive. Til de formål og mange andre kan lån hjælpe og være en mulighed for at komme hurtigt igang og ikke mindst videre, hvis man sidder fast et sted, fordi der ikke er kapital til at løse udfordringerne. Der er forskellige måder at søge om at optage et virksomhedslån, og der er forskellige ansøgningsprocesser alt efter, hvor man vælger at søge om lån. En virksomhed kan blandt andet ansøge om et virksomhedslån i en bank, men også investorer kan bidrage med kapital. Herudover kan virksomhedslån også optages online med en kort ansøgningsproces. Læs mere og få mere information om de forskellige måder at finde mere likviditet til virksomheden på nedenfor.

Virksomhedslån i en bank

Der er flere måder at optage et virksomhedslån på. Nogle virksomheder vælger at søge om et lån i deres bank. Når man søger om at optage et lån i en bank, vil de vurdere, om de vil låne penge ud fra flere forskellige ting. Banken vil først og fremmest kigge på virksomhedens likviditet og øvrige økonomiske situation. Hvis lånet for eksempel skal bruges til en udvidelse af virksomhedens produktion, vil banken også have denne investering med i tankerne, når de finder frem til, om de vil låne penge eller ej til virksomheden og til det projekt, som pengene skal bruges til. Banken skal generelt kunne se gode muligheder for, at lånet og pengene er givet godt ud, således at udsigterne til, at de får deres penge igen, er gode. Hvis ikke de kan det, kan det være svært at få et lån ud af dem. Hvis man som virksomhed søger om et lån i banken, skal man derfor være klar til at kunne levere en god præsentation af virksomhedens situation samt være i stand til at præsentere virksomheden bedst muligt. En præsentation af virksomhedens økonomiske situation kan både indeholde fakta om situationen og likviditeten, som den er i dag, hvordan den har været tidligere, samt hvordan den har udviklet sig over tid. Den skal ikke mindst indeholde, hvordan man forventer, lånet vil påvirke virksomhedens fremtidige økonomi efter en eventuel udvidelse af produktionen eller medarbejderstaben.

Et OPR-Virksomhedslån

En virksomhed kan også vælge at søge om at optage et lån hos andre låneudbydere. Et opr virksomhedslån er et virksomhedslån til små og mellemstore virksomheder i hele Danmark. De tilbyder lån, som kan være med til at sikre en virksomhed mere stabile pengestrømme eller bidrage til økonomisk vækst for eksempel i form af en udvidelse af produktionen eller produktsortiment. Til forskel for et lån, som optages i en bank, skal man med et opr lån blot ansøge på deres hjemmeside. Lånet kan tilpasses fuldstændigt til virksomhedens behov og øvrige kapital, fordi man selv bestemmer, hvor meget man ønsker at låne, og hvor lang løbetiden på lånet skal være. Jo mere man ønsker at låne, jo længere tid kan lånet også løbe over. Man har altså længere tid til at betale lånet tilbage, jo mere man låner. Hvis man ønsker at låne op til 150.00 kroner, kræver det kun en underskrift fra én person, som kan stille sig som kautionist. Det kan være en fordel, hvis man er én person, som har en nyopstartet virksomhed, som mangler kapital til at kan gå skridtet videre med sin virksomhed. Når man har indsendt sin ansøgning om et lån, vil de vurdere virksomheden, og hvis vurderingen er positiv, tager de lånebeslutningen og udbetaler virksomhedslånet samme dag, som virksomheden er blevet vurderet.

Ferratum Business virksomhedslån

Hvis en mindre virksomhed har brug for kapital til nye materialer, produktionsmaskiner, nye dygtige medarbejdere, nye lokaler eller noget helt andet, som omhandler virksomheden, kan man søge om et lån på op til 750.000 kroner til sin virksomhed hos Ferratum Buisness. Her er ansøgningsprocessen igen meget kort og også kortere, end hvis man søger hos en bank. Låneprocessen foregår online via hjemmesiden, hvor virksomheden blot anfører, hvor meget de ønsker at låne, samt hvordan man planlægger at bruge de lånte penge. Det er selvfølgelig for, at långiveren har mulighed for at få kendskab til, hvad pengene skal bruges til, og vurdere om det er realistisk, og dermed om det er noget de vil låne penge ud til. Lån penge med det samme hvis vurderingen af lånet og de andre informationer er god. Hvis långiver kan se, at vurderingen er positiv kan en virksomhed nemt og hurtigt komme videre i sin produktion eller andet daglig drift, fordi man kan få lånet udbetalt allerede samme dag, som man har ansøgt om det. At lånet kan udbetales allerede samme dag kan medføre at en mindre virksomhed hurtigt og forholdsvis smertefrit, kan komme ud af en økonomisk svær situation eller hurtigt kan omstille sig og producere eller sælge mere, end hvis de skulle vente på, at en lang ansøgningsproces blev behandlet færdig.

Der er altså mange muligheder for at optage et virksomhedslån. Det kan både være i en bank eller hos online låneudbydere, hvor ansøgningsprocessen er kort. Der kan være mange årsager til, at en virksomhed har brug for at låne penge, men det er ofte fordi, at det er en investering i fremtiden. Derfor kan det være givet rigtig godt ud, hvis man låner penge for at udvide sin forretning og på sigt tjene endnu flere penge end før.notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)