TjekLån viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Tjeklån

Firmalån

Sammenlign og find det bedste lån til opstart af dit firma

Hvad er et firmalån

I Danmark er det ganske gratis at starte og oprette sin egen virksomhed, og processen omkring det er både hurtig og let. Det er først bagefter at der kan komme udfordringer. Det er nemlig rigtig svært at starte en virksomhed op, uden nogen startkapital der kan sætte hjulene i gang, inden kunderne begynder at betale for din virksomheds ydelser. For mange virksomhedsejere, nye som gamle, er det et meget relevant emne at tale om hvordan man låner kapital til sit firma. Firmalån kan være altafgørende i en opstartsfase, så du kan komme godt igang, og det kan være redningen i en svær periode, hvor virksomheden ikke præsterer som den skal, eller hvis din virksomhed er meget sæsonpræget. Langt de fleste danske virksomheder har, eller kommer på et tidspunkt til at oprette et lån, så du skal bestemt ikke tage det som et nederlag, eller som et dårligt tegn hvis du også står i den situation, at du skal optage et firmalån, du er blot en af mange. Når du skal optage dit firmalån, er det vigtigt at du er opmærksom på de faldgrupper der kan være i forbindelse med et virksomhedslån, og det er vigtigt at undersøge markedet grundigt, så du kan indhente de bedste tilbud, fra dem der kan tilbyde det firmlån der passer dig og din virksomhed bedst. Det er derfor altid en god ide at indhente flere tilbud, så du kan sammenligne og finde den bedste løsning for din virksomhed. Gå aldrig med den første, den bedste. Her på siden kan du hurtigt få et overblik over hvilke lån du har mulighed for at tage i din virksomhed. Du starter med at fortælle os hvor meget du har behov for at låne, og derefter vil du se forskellige lånemuligheder og alle de vigtige detaljer såsom løbetid, renter osv. 

Firmalån uden sikkerhed

Når du optager et firmalån uden sikkerhed, betyder det at du ikke skal stille nogen garanti, eller andre former for sikkerhed i lånet. Det vil sige at så længe dit lån gavner din virksomhed, er der sådan set ikke nogen grænser for hvad pengene skal bruges til. Hvis du laver et virksomhedslån uden sikkerhed, betyder det dog også at du personligt hæfter for lånet - det vil sige at du bliver en selvskyldnerkautionist. Det er dig personligt der hæfter for lånet i tilfælde af at lånet bliver misligholdt fra virksomhedens side, hvilket betyder at den månedlige ydelse ikke bliver betalt til tiden, eller slet ikke betalt. Der er altså ingen bekymring så længe lånet bliver passet, men  hvis din virksomhed pludselig ikke er i stand til at betale lånet af, så er det dig personligt der skal gøre det. Dette skal du altså have med i overvejelserne hvis du vil vælge at optage et firmalån uden sikkerhed. Firmalån uden sikkerhed, bør også altid betragtes som et kortsigtet lån, da renteudgifter og lignende, kan gå hen og blive meget høje og uoverskuelige på længere sigt, da firmalån uden sikkerhed, ofte er noget dyrere end lån hvor der stilles sikkerhed. Det er vigtigt at bemærke at et lån til virksomheder, altid har en form for risici hvis lånet ikke vedligeholdes. Hvis du låner uden sikkerhed, så hæfter du personligt, og hvis virksomheden ikke kan vedligeholde lånet, kan du komme til at blive registreret i RKI, som dårlig betaler. Hvis du ender i RKI registret, har du et stempel på dig, der gør det næsten umuligt for dig at låne penge, eller bare købe en telefon på abonnement. Derfor skal du altid huske på at låne ansvarligt og gennemtænkt, så du ikke ender i en sådan situation. 

Lån til egen virksomhed

Der kan være mange gode grunde til at optage et lån til din egen virksomhed, både hvis du er en helt ny virksomhed der skal bruge pengene som startkapital, en virksomhed med flere år på bagen der er kommet i lidt modvind, en enkeltmandsvirksomhed eller en virksomhed med flere ansatte. Det vigtigste er bare at du vælger et lån der passer godt til din virksomhed, og at eksempelvis den månedlige ydelse ikke er for dyr til at virksomheden kan betale den af. Der findes forskellige typer lån der kan give mening for en virksomhed. Et af disse lån er et investeringslån, som betragtes som en investering i virksomhedens virke. Investeringslån kan eksempelvis bruges til indkøb af teknologi, andet inventar, eller til en udvidelse af virksomheden i form af ansatte. En anden form for lån kan være en kassekredit. En kassekredit kan hjælpe virksomheder, store som små, med at betale uforudsete udgifter, eller til at dække et underskud der kan være dukket uventet op. Når du skal optage lån i egen virksomhed, vil låneudbyderen som du låner gennem, altid kigge på virksomhedens omsætning, succes og eventuelle økonomiske udfordringer, inden et tilbud gives. 

Lige meget hvilket lån du vil søge om, så er det altid en god ide at ansøge klogt, og der er nogle punker du bør tag stilling til inden du ansøger. 

  1. Hav budget og plan klar. Når du kontakter de forskellige låneudbydere, bør du have et gennemarbejdet budget klar, så låneudbyderen kan se at du er seriøs omkring din virksomhed. Du kan eventuelt snakke med din revisor omkring budgettet, så du er sikker på at du ikke har overset eller glemt noget.
  2. Løbetid: Her snakker vi altså ikke om den slags løbetid en hund kommer i, men løbetiden på dit lån. Løbetiden dækker over hvor lang tid du har til at betale lånet af. Du skal gå efter en løbetid der er så kort som muligt, samtidig med at du ikke sidder alt for stramt i det i forhold til den månedlige ydelse. Derfor er det en balancegang som skal gå op i en højere enhed. Husk også at være realistisk når du skal se på hvor lang en løbetid du kan være med til, fordi indtægterne i virksomheden kan sagtens variere meget, og du skal også have råd til at betale lånet af, i de dårlige måneder.
  3. Lån ikke mere end du har brug for. Når du har lagt dit budget skal du se på hvad du reelt har behov for at låne. Lån ikke mere end du har brug for, selvom du har mulighed for det. Jo større lånet er, jo flere renter er der på, og i sidste ende bliver det dyrere for dig. Jo mindre lånet er, jo hurtigere kan du få det betalt af.
  4. Sammenlign låneudbydere. Det er altid en god ide at sammenligne låneudbydere, så du kan finde den allerbedste løsning for dig og din virksomhed. En sammenligning gør det nemt for dig at danne et overblik over hvilke tilbud og muligheder du får hos de forskellige låneudbydere. Brug gerne god tid på at sammenligne, og sørg for at du indhenter tilbud ved flere forskellige låneudbydere. 

Lån penge med cvr nummer

Du har mulighed for at optage virksomhedslån med cvr nummer. Cvr står for “Det Centrale Virksomhedsregister”, og her opbevares alle juridiske oplysninger om din virksomhed, samt produktionsenheder. Når du opretter et cvr nummer, får du et nummer bestående af 8 cifre, og dette er identifikationsnummeret på din virksomhed, og kan sammenlignes med det cpr nummer vi allesammen i Danmark,  får tildelt når vi bliver født. Cvr nummeret bruges til mange forskellige ting såsom fakturaer, eller alt omkring SKAT og moms. I Danmark er det lovpligtigt at have et Cvr nummer, hvis din virksomhed har momspligtig omsætning på mere end 50.000 DKK om året. Selvom du ikke har denne omsætning til at starte med, så er det altid en god ide at oprette et cvr nummer med det samme alligevel, der er nemlig flere fordele ved at have et cvr nummer. Du kan få en Nemkonto til erhverv, du kan få NemID medarbejdersignatur, du får adgang til Digital post til virksomheder, du kan indgå aftaler som en juridisk virksomheder, og sidst men ikke mindst, du kan låne penge med cvr nummer. 

Erhvervslån til opstart

Mange mennesker har drømmen om at være selvstændig, og eje sin egen virksomhed. Tanken om at være sin egen chef, og at leve af sin helt egen virksomhed, er meget tiltrækkende hos mange mennesker. Langt de fleste mennesker har nok, på et eller andet tidspunkt i deres liv, gået og drømt om nogle varer de ville sælge, en profession de ville udbyde, eller hvilket marked de gerne vil ind på. Nogle vælger at tage springet og starte egen virksomhed, og det er et stort spring, så et firma lån til opstart kan være nødvendigt for at komme godt igang. Mange virksomhedsejere kan næsten føle at virksomheden bliver deres lille barn, og de vil gøre alt for at virksomheden vokser sig stor og sund, og får masser af succes. Nogle gange vil man opdage at selvom man har planlagt og planlagt, så kan det være sværere at starte virksomhed i praksis, end det er på papiret og i hovedet, og der vil næsten med garanti dukke uventede problemer eller forhindringer op. Dermed ikke sagt at det er umuligt og at du skal lade være, du skal bare være klar på at det ikke altid er en dans på roser. Det kræver mange timer, sene aftener, en masse motivation, og ikke mindst de rigtige ressourcer. De fleste virksomheder der lukker ned igen, gør det faktisk i opstartsfasen. Når man først er kommet igang er det lettere at holde hjulene kørende. Det er netop her at et firmalån kan hjælpe dig, og mange pengeudbydere står faktisk klar til at hjælpe dig igang med din drømmevirksomhed.

Hvilke krav er der for at låne

Lige meget hvilket lån du vælger, og fra hvilken udbyder, så vil der altid være nogle krav du og din virksomhed skal opfylde før du kan blive godkendt til et lån. En af de allerførste ting du skal have er et dansk CVR-nummer. Uden dette vil du blive afvist hos langt de fleste låneudbydere der laver firmalån. Hos nogle låneudbydere vil der også stilles krav til hvor længe virksomheden har eksisteret, og de vil kræve at se dokumentation på en vis omsætning. andre låneudbydere ikke har noget imod at låne penge til helt nystiftede virksomheder, som endnu ikke kan vise dokumentation på omsætning af større eller mindre omfang. Det er selvfølgelig også et krav at du er fyldt 18 år, og derfor er myndig. notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)