TjekLån viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Tjeklån

Lav et samlelån

Et samlelån er til dig som vil samle dine små lån til ét og spare penge på renten hver måned.

LÆS MERE OM AT TAGE ET LÅN HER PÅ SIDEN

Saml din gæld 

Hvordan samler man sin gæld, er det helt store spørgsmål. Du kan samle din gæld, ved at optage et samlelån. Som navnet antyder, er et samlelån, en måde hvorpå du som forbruger kan samle flere mindre lån til ét stort, samlet lån. Hvis du har det, der betegnes som “klatgæld”, altså mange små lån flere steder, hos forskellige udbydere, kan et samlelån være en mulig løsning for dig. Ved at optage et samlelån, kan du samle din gæld i ét samlet lån, i stedet for at skulle betale af på gæld til flere udbydere på én gang. Det kan måske virke uoverskueligt, fjollet og omkosteligt at optage et nyt lån, oveni de andre lån, men et samlelån kan faktisk spare dig rigtig mange penge på længere sigt. Undersøg dine muligheder, hvis du overveje at optage et samlelån. 

Lav et samlelån.png

Samlelån

Der er forskellige parametre, som er essentielle i forhold til at vurdere dine muligheder for at spare penge ved at optage et samlelån. Man skal eksempelvis tage højde for antallet at lån du har i forvejen samt størrelsen på disse eksisterende lån. Ydermere skal man undersøge de samlede omkostninger der er forbundet med de nuværende lån, altså både løbende gebyrer samt de totale renteomkostninger, der alle er forudsætninger for at kunne lave det bedste samlelån til dig, og give dig et større månedligt rådighedsbeløb. Slutteligt skal du vælge den bank du ønsker at optage dit samlelån hos, samt dets rente og omkostninger der er forbundet med dette nye lån. Efterfølgende kan man udregne din besparelse ved at samle dine lån et sted. Som udgangspunkt regner man dog altid med, at det godt kan være forsvarligt at samle sin gæld et sted, da der er flere månedlige besparelser, som vil have betydning for dit månedlige rådighedsbeløb. Når du vil i gang med at lave et samlelån, og starter din søgen efter et godt lån, er det altid en god idé at begynde med at sammenligne tilbuddene fra de forskellige udbydere, der er på markedet. Læs mere om dette længere nede på siden. 

Fordele og ulemper ved at lave et samlelån

Det kan være en svær opgave at holde styr på samtlige udgifter, der er forbundet med at have flere, mindre lån. Nogle vil have lave renter, mens andre foretrækker  en højere rente. Undersøg derfor først, om det kan være en god idé for dig at optage et samlelån, der kan skabe overblik i din økonomi og være bidragende med at spare dig flere udgifter. Husk dog på, at et samlelån ikke løser dine gældsproblemer. Ansøger du om et samlelån, så vil dine lån fortsat skulle betales ud, og du vil fortsat skylde penge indtil alle dine lån er udbetalt. Mængden af gæld er den samme, men du sidder med den samlet på ét sted, og du kan måske få en lavere rente, som du skal forholde dig til. Du kan altså søge råd hos din foretrukne økonomiske rådgiver, hvis du ikke ved, om et samlelån er den rigtige type af lån for dig.

Fordelene ved samlelån er eksempelvis at du skaber et overblik over din privatøkonomi, og dermed gør det nemmere at lægge, og overholde, et budget. Ydermere har du større chance for at kunne øge dit månedlige rådighedsbeløb, da du ikke har flere mindre lån der skal betales af på én gang. Dertil er du også selv herre over størrelsen på dit samlelån samt dets løbetid, hvilket giver dig et overblik, du måske ikke besad førhen. Ligeledes er det både nemt og enkelt at ansøge om samlelån på nettet, lige såvel som det er simpelt og let at godkende et tilbud på samlelån. Hos de fleste banker skal der blot anvendes NemID til at underskrive med, så det er hurtigt klaret. Det vigtigste punkt er at ét lån kan gøre dig gældfri på en hurtigere og nemmere måde, i og med at lånet samles hos én bank, og du sparer arbejdet med at indfri din eksisterende gæld, da din bank klarer det for dig, når du er blevet godkendt. 

Hvordan samler jeg mine lån?

Der findes en række gode idéer at tage stilling til, i forhold til at skulle optage et samlelån. Disse fire indikatorer bør altså overvejes inden du vælger at samle dine lån. Ét af dem er størrelsen af samlelån. Dette betyde altså at du opfordres til kun at optage et lån, som pengemæssigt er tilsvarende til summen af dine eksisterende lån, så du altså ikke låner mere end hvad du kan betale tilbage på længere sigt. Udover dette skal du sammenligne dine muligheder - altså indhente flere tilbud om lån hos udbydere, inden du endegyldigt beslutter dig. Det er også vigtigt at skabe et overblik i ansøgningsprocessen, så du er afklaret med samlelånets størrelse samt løbetiden. Ydermere er det en god idé at undersøge konkurrence på markedet, da der ofte er rift om kunderne hos de banker, der findes online. Brug god tid på alle fire punkter, inden du ansøger om at optage et samlelån. 

Samlelån sider

Bedste samlelån.png

Billigste samlelån.png

Hurtig samlelån.png

Samle dine lån.png

Samlelån lav rente.pngnotifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)