TjekLån viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Tjeklån

Hvad koster det at låne?

Er du kommet i situation, hvor du ikke kan klare den økonomiske del uden at optage et lån? Alle mennesker har på et tidspunkt i deres liv været en situation, der har presset dem rent økonomisk. Det er en ganske normal livssituation, og det kan skyldes mange ting. Det kan enten være, fordi man er arbejdsløs for en periode, står overfor uforudsete udgifter, skal købe en bolig, eller bare rigtig gerne vil have den nyeste bil, man ikke rigtig lige har råd til. Men er du i tvivl om, hvad det vil betyde for dig og koste dig at optage et lån? Så læs mere her, hvor du vil finde rådgivning i hvilke lån der er bedst alt afhængig af din økonomi. 

Se et overblik over alle låneudbydere her

Boliglån

Langt størstedelen af befolkningen optager et lån, når de skal købe en bolig eller står overfor en renovering af huset. Står du og skal låne til en bolig men er i tvivl om, hvad det vil koste dig at optage et sådan lån, så læs med her: 

Hvad koster det egentlig at optage et boliglån? 

Prisen på et boliglån varierer alt afhængig af hvilken type bolig, du skal til at købe. Derudover skal man også have med i overvejelserne, hvordan du kan og vil finansiere boligen i fremtiden. Boliglån er en betegnelse, der dækker over realkredit -og banklån. Hvis du optager et realkreditlån, skal du være opmærksom på, at det som maksimum udgør 80 % af hele boligen, hvor det er et krav, at du selv som minimum kan betale 5 % af boligen. Et realkreditlån kan fås med variabel eller fast rente. Overordnet set er en rente det gebyr, som du skal betale for det lån, du har optaget. Det er altså en ekstra omkostning, der automatisk er på dit lån.   


Fast rente: 

Realkreditlån med en fast rente giver dig en større tryghed, da du, som navnet fortæller, har en fast sum hele lånets levetid. Det vil altså sige, at du er sikker på, hvad lånet vil koste dig hele dets levetid. Der vil altså ikke være nogle rentestigninger, men samtidig vil renten dog som regel være højere end ved en variabel rente. 

Variabel rente: 

Realkreditlån med en variabel rente er et mere usikkert valg, men du får dog en meget lavere rente. Her kan du dog opleve rentestigninger, og endda også en kraftig stigning med kort varsel. Så du har en fordel med en variabel rente, da du en i periode kan have en meget, meget lav rente. Lån med variable renter er for dig, som har økonomien til rentestigninger.    

Vigtige overvejelser før du optager et boliglån: 

Hvor meget kan du købe bolig for? 
Hvad vil den samlede boligydelse være? 
Hvad vil boliglånet koste alt efter lånetypen? 

Afdragsfrie lån eller lån med afdrag

Både realkredit -og banklån kan optages med eller uden fradrag. Hvis du ønsker en lav ydelse (bidrag og rente), skal man vælge et afdragsfrit lån med den længste løbetid så vidt muligt. Dette er gældende både før og efter skat. Denne type lån er billigst på den korte bane, men vil blive dyrt på lang sigt, fordi der skal betales af et større beløb samt mere til bidrag, end ved lån med løbende afdrag. Dette er netop, fordi der ikke løbende bliver betalt af på lånet. Det vil altså sige, at bidraget og renten bliver dyrere på den lange bane.

Hvis du er i den situation, at du har muligheden for at afdrage på dit lån, er det klart en fordel. Samtidig vil dit lån på sigt også blive meget billigere for dig på den lange bane.

Hvad er bedst for dig? Lav ydelse nu og her eller gældfri om nogle år? 

Når alle lånetyper skal gøres op, skal du samtidig gøre op med dig selv, om du er interesseret i en lavere ydelse nu og her, altså rente og bidrag, eller om du hellere vil være helt gældfri om 15 år? Vil du helst betale så lidt som muligt hver måned lige nu og her ved at holde igen med at afdrage? Eller går du mere efter at have flere penge om 15 år, fordi du har betalt lånet tilbage løbende? Det er op til dig selv at afgøre, hvilket type lån passer bedst til dig og din økonomi.
notifyImg
logo

Indtast din e-mail og modtag andre billige lånetilbud fra os:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser