Sådan tjener vi penge

Kreditor

  1. Hjem
  2. Andre Lån
  3. Kreditor
Opdateret 27. juni 2022

En kreditor er en juridisk enhed, enten en virksomhed eller en person, der har penge til gode hos en debitor.

- Læs mere -

Lånebeløb 5.000 - 400.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Pålydende rente 4.99-18.99%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 0 år
ÅOP 5,11 - 20,73 %
Lån helt op til 400.000 kr. Løbetid op til 15 år Hurtig udbetaling
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 5,11 - 20,73 % ÅOP: 5,11 - 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.038 kr. Samlede kredit omk.: 5.274 - 22.199 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.274 - 62.199 kr. Løbetid 1-15 år
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 3.6-20.95%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 0 år
ÅOP 4,40 - 22,06 %
BEMÆRK: Høj udbetaling Ansøg på 2 min. Hurtigt svar og udbetaling
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 50.000 kr.Løbetid: 84 måneder Etabl.omk.1500 kr. Variabel debitorrente: 3,60 - 20,95 % ÅOP: 4,40 - 22,06 % Månedlig ydelse: 773 kr. Samlede kredit omk.: 9.178 - 50.000 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 59.178 - 100.000 kr.
Lånebeløb 10.000 - 50.000 kr.
Tilbagebetaling 24 - 72 år
Rente/år 9.95-20.95%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 0 år
ÅOP 11,29 – 22,24 %
Svar på 30 sekunder Underskriv med NemID Udbetaling samme dag
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 25.000 kr.Løbetid: 60 måneder Etabl.omk.3200 kr. Variabel debitorrente: 9,95 – 20,95 % ÅOP: 11,29 – 22,24 % Månedlig ydelse: 540 – 666 kr. Samlede kredit omk.: 7.420 – 14.953 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 32.420 – 39.953 kr.
Derfor kan du trygt bruge Tjeklån.dk

På Tjeklån arbejder vi for at give dig et overblik over dine lånemuligheder. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser og vores kommission. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge.Indholdsfortegnelse
Se mere

Hvad er en kreditor?

En kreditor er en instans, som har penge tilgode hos nogle, som kaldes for en debitor. En kreditor kan både være en virksomhed eller privatpersoner, som har lånt penge eller ydelser til en debitor. En debitor kan være en en anden virksomhed eller person.

I princippet kan alle virksomheder og privatpersoner være kreditorer, hvis de sælger varer eller ydelser eller låner penge ud til andre. Når man snakker om kreditorer og debitorer, vil det ofte være i en regnskabsmæssig eller juridisk forstand, men i princippet kan vi alle være både kreditor og debitor i forskellige sammenhænge, hvor der er penge, varer eller ydelser mellem to parter.

De fleste mennesker vil på et eller andet tidspunkt i deres liv komme ud for i større eller mindre grad at være debitor og nok også kreditor. Kreditor kan også omtales som en leverandør af en varer eller en ydelse, og debitor vil i så fald kunne betragtes som en kunde, som køber en vare eller ydelse af kreditor.

Banking brochure

 

Du skylder penge til kreditor

Hvis du for eksempel har taget et lån i din bank for at få råd til dit hus, så er du debitor, og din bank, som har lånt dig pengene, vil være kreditor. Det er de færreste, som har råd til et hus, og derfor er vi nødt til at tage et lån. Vi vil typisk låne pengene i en bank.

I den situation skylder du banken penge, og derfor har banken penge til gode hos dig, som du løbende skal betale af på. Afbetalingen af dit lån er afhængig af, hvilken individuel aftale du har fået med din bank eller anden kreditor. Du vil typisk kunne få en afdragsaftale, som passer ind i din situation, så det er muligt for at dig at betale pengene tilbage.

Det er både i din interesse som debitor at kunne betale dit lån tilbage, men det er i lige så høj grad en stor interesse for, at kreditor er sikker på at få sine penge igen. Af den årsag vil mange kreditorer også vurdere, om du er istand til at betale tilbage inden i indgår en handel og et kreditor og debitor forhold.

Hvis du ikke kan betale kreditor tilbage

Hvis du som debitor af en eller flere grunde ikke er istand til at betale kreditor sine penge tilbage, vil du blive betragtet som en dårlig betaler. Kreditor kan i sådanne tilfælde indstille dig som værende en dårlig betaler, og du kan som debitor risikere at blive registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registeret.

Hvis du er registreret i ét af de to registre, vil andre kreditorer med stor sandsynlighed ikke låne dig penge eller lade dig købe varer eller ydelser på afbetaling. Det vil kreditorerne ikke fordi, at du som registreret i RKI eller Debitor Registeret har vist, at du ikke kan betale det, du skylder til en eller flere af dine kreditorer.

Kreditorer ønsker ikke at have penge til gode, som de ikke har udsigter til at få tilbage igen. Derfor er det vigtigt, at du som debitor afdrager på din gæld. Det kan for eksempel være det lån, du har optaget for at kunne købe dit hus, et forbrugslån eller andre situationer, hvor du har lånt penge af en virksomhed eller privatperson.

Hvad er kassekredit-lån?

En kassekredit er en type lån i et pengeinstitut, eksempelvis din bank, hvor du har mulighed for løbende at hæve et beløb op til et aftalt maksimum. En kassekredit er altså et lån der gør det muligt, for dig, at have et ekstra rådighedsbeløb, til trods for at din konto er tom. Hvad er kassekredit lån

Den mest almindelige form for kreditor er diverse banker eller realkreditinstitutter. Eksempelvis vil et realkreditinstitut være din kreditor, hvis du låner penge hos dem til køb af din drømmebolig. Det vil sige, at en kreditor er dem, du skylder pengene til.

Hvis du ikke betaler dine kreditorer, hvem end de måtte være, kan din kreditor vælge at videresende sagen til inkasso. Efterfølgende vil inkassofirmaet være din kreditor, og din tidligere kreditor vil være inkassofirmaets kunde/klient. Hvis du fortsat misligholder din gæld, kan du risikere at blive registreret som dårlig betaler i RKI.  

Hvad er syndikerede lån?

Syndikerede lån er store banklån, som ydes af flere forskellige banker i forening. Dette gøres med henblik på at dele kreditrisikoen. Hvad er syndikerede lånnotifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)