Tjek-lån

BEDSTE LÅNEOVERBLIK - FÅ SVAR PÅ 1 MINUT

Hvor meget vil du låne?

Vi afsøger alle låneudbydere i Danmark og finder det bedste lån til dig

Lån penge - se alle udbydere

Billige lån

Vi har skåret de dårlige lånetilbud fra, så du kun vælger mellem de bedste

- Overvejer du et billig lån? Læs mere her -VEJEN TIL ET BILLIGT LÅN STARTER HER

At finde billige lån på egen hånd er svært at gribe an. Hvor starter man og hvem kan man stole på? TjekLån er et uafhængig sammenligningssite der hjælper dig med at finde det bedste lån til dit behov. Vores resultater inkluderer de mest konkurrencedygtige låneudbydere, der tilbyder billige lån til fordelagtige vilkår.

I søgefunktionen til venstre kan du indsnævre resultaterne i oversigten, så du kun ser de lån der passer lige nøjagtigt til dit økonomiske behov og alder. Der er flere typer billige lån, derfor bør du også klikke rundt på siden og undersøge priserne på de andre typer lån. Har du brug for et mere kortsigtet lån, kan du også kigge på vores kviklån

HVAD SKAL DU KIGGE EFTER?

Når du søger et lån vil de helt præcise rentesatser for dit næste lån først blive endeligt fastsat, når du har et personligt udarbejdet tilbud fra udbyderen. Det er derfor vores anbefaling at du søger lån hos mindst tre udbydere, da du efterfølgende vil modtage skræddersyede lånetilbud, hvor du kan vælge det mest optimale iblandt. Du er naturligvis i din fulde ret til at afvise tilbuddet, så længe du ikke har tilbagesendt et underskrevet eksemplar.

Når du skal undersøge omkostningerne forbundet med et lån, er det vigtigt at kigge på det som står med småt. Her er støder man på flere kryptiske begreber, du bør dog fokusere på det centrale begreb ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent. Det er et samlet udtryk for, hvor meget lånet koster dig at have - inklusiv diverse udgifter - udtrykt i procent per år af lånebeløbet.

ÅOP indeholder bl.a. renters rente, administrationsomkostninger og en lang række ellers uigennemskuelige engangsomkostninger såsom:
  • Stiftelsesprovision
  • Ekspeditionsgebyr
  • Tinglysningsafgift
  • Dokumentgebyr
  • Etc.

ÅOP er altså et begreb der i ét enkelt tal gør forskellige lån sammenlignelige. Uden et centralt samlende begreb som ÅOP ville det være umuligt at sammenholde de forskellige lån, da de ville opkræve forskellige administrationsomkostninger.

Beregningsmetoden bag ÅOP betyder også at jo kortere løbetid et lån har, jo højere vil ÅOP’en være. Dette skyldes at stiftelsesomkostningerne vejer tungere. Omvendt vil et længerevarende lån have en lavere ÅOP.

KVALIFICERER DU DIG TIL ET LÅN?

Traditionelle banklån kan være svære at blive godkendt til. Du bliver bedt om at stille sikkerhed, og de vil godkende formålet med lånet. Er du i stedet på udkig efter et billigt online lån, er du heldigvis bedre stillet.

De billige lån tilbydes af online banker, derfor behøver du ikke stille nogen sikkerhed, og du vil heller ikke blive udspurgt om, hvad du skal bruge pengene til. Der er dog alligevel en række krav der gør sig gældende.
  • Du skal være fyldt 18 år
  • Du skal kunne bekræfte din identitet via NemID, som også bruges til at underskrive låneaftalen.
  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal helst have en fast indtægt.

Det gør sig gældende for at kunne indgå i en juridisk bindende kontrakt, at du skal være myndig. I aldersgruppen fra 18-25 år vil der desuden være et særligt begrænset udvalg af lånemuligheder, eftersom unge personer i netop denne aldersgruppe ofte har en ustabil indkomst og dermed udgør en større risiko for udlånerne. TjekLån har taget højde for dette ved at inkorporere en unik alders-filtrering i søgeresultaterne.

Online låneaftaler benytter NemID til at bekræfte din identitet via en digital underskrift. På denne måde kan der ikke snydes med lånet, og du er sikker på at ingen andre optager lån i dit navn.

Har du en fast og stabil indkomst, vil låneudbyderne kigge positivt på dette. Det skyldes at udbyderne vurderer, at du har et godt økonomisk råderum og dermed bedre kan betale lånet tilbage i rette tid. Fællesøkonomi med en ægtefælle er ligeledes medvirkende til at forbedre dine lånemuligheder og vil resultere i bedre tilbud med lavere rente.

LÅN TRODS RKI?

Det hænder for de fleste, at de i perioder kan være økonomisk pressede. Har man været uheldig kan man være endt i RKI, Ribers Kredit Information, eller Debitor Registret. Dette betyder at man er mærket ‘dårlig betaler’, hvilket medfører at et stort antal låneudbydere lukker døren i. Derfor er det nær umuligt at finde et lån som RKI registreret.

Selvom enkelte udbydere gerne vil give dig et lån trods RKI, betyder det ikke at det er en god idé. Sådanne aftaler er nemlig præget af ekstremt høje renter og dermed kan en sådan aftale ødelægge en i forvejen skrøbelig økonomi. TjekLån har derfor valgt ikke at henvise til udbydere der tilbyde lån trods RKI.

Vores bedste råd er at du fokuserer på at betale de kreditorer, der har meldt dig til registret, så du hurtigst muligt kan blive slettet fra registret og vende tilbage til normale lånevilkår.

LÅN FORNUFTIGT OG BETAL TILBAGE TIL TIDEN

Ulempen ved et online lån er at man betaler en højere pris, for de fordele man får. Derfor er renter og stiftelsesomkostninger ofte højere end ved et traditionelt banklån. Derfor er det vigtigt at du er realistisk omkring lånet og din privatøkonomi, så du får et lån du kan betale tilbage til tiden. Ved at bruge vores Låneberegner kan du få et overblik over størrelsen på dine afdrag måned for måned. Det giver dig et realistisk billede af, hvilke forpligtelser der følger med et sådan lån.

Hvis du ikke kan betale lånet tilbage til tiden, vil der typisk blive lagt yderligere renter oveni lånet. Det betyder at du hurtigt kommer til at betale en høj ÅOP, derfor er det vigtigt, at du ikke tager et lån du ikke kan betale tilbage rettidigt. Inden du skriver under på et lån er det vigtigt, at du har lagt et budget, så du har overblik over, hvor mange penge du har til overs hver måned, og hvor meget du kan afdrage med hver måned.


5 stars

Hurtigt svar på
ansøgning

5 stars

Find billigste lån i
Danmark

5 stars

Låneudbydere samlet
ét sted